Slecht nieuws voor mannen die merkkleding met grote logo's dragen

Schermafbeelding 2021 04 30 Om 11 09 57
News
Bizarre
30-04-2021 11:10
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Draag jij vaak shirts waar grote merklogo’s op te zien zijn? Dan hebben we slecht nieuws voor je. Uit onderzoek is gebleken dat mannen die dolgraag laten zien dat ze veel geld uit hebben gegeven aan een kledingstuk en pronken met het betreffende kledingmerk, sneller als onbetrouwbaar en losbandiger worden gezien. Dat meldt Daily Mail.

Het onderzoek is opgezet door de Amerikaanse psycholoog Daniel Kruger van de Universiteit van Michigan in Ann Arbor. Het werd in eerste instantie uitgevoerd om te kijken of vrouwen mannen aantrekkelijker vinden als ze opzichtige kleding dragen. Dat blijkt niet zo te zijn. Sterker nog, het tegenovergestelde is waar. De resultaten van de studie suggereren dat vrouwen het dragen van grote logo’s op kledij, associëren met losbandig gedrag.

Voor het onderzoek kregen 376 Amerikaanse studenten een poloshirt te zien met een logo van Ralph Lauren op de linkerborst. Vervolgens werd de studenten gevraagd zich de man voor te stellen die het shirt bezat en hem te rangschikken op een schaal van 1 tot 100 voor verschillende factoren die betrekking hadden op iemands flirtgedrag, loyaliteit en of het een goede vader zou zijn of niet. Ook moesten de studenten beoordelen of de man vooral geïnteresseerd zou zijn in lange relaties, of juist korte.

Daniel Kruger ontdekte dat mannen die grote logo’s dragen, vaak worden gezien als iemand die op zoek is naar korte relaties en nachtelijke avontuurtjes. Ze zouden eerder als losbandig bestempeld worden dan als iemand met wie je een happily ever after kunt opbouwen.