2018 Familie Moord
Entertainment
TV / Netflix

Shocker in 'Familie': Evy vermoord door Marie

30-11-2018 09:13
Geschreven door Dieter Blarinckx
Comment

Wie gisteren naar ‘Familie’ keek dacht even dat het een normale aflevering zou worden, totdat psychologe Marie door het lint ging en Evy vermoordde. Zo verdwijnt Evy (gespeeld door Marianne Devriese) voorgoed uit de populaire VTM-serie.

“Ja, toen ik voor het eerst te horen kreeg dat mijn personage ‘Familie’ op deze gruwelijke manier zou verlaten, was ik wel wat ontgoocheld. Ik had dit niet zien aankomen. Ik heb Evy bijna zes jaar met héél veel goesting gespeeld. Ik vond ook wel dat haar verhaallijn de laatste maanden wat aan het slabakken was. Maar haar exit mocht van mij toch iets minder definitief zijn. De makers noemen mijn plot ’een typische ‘Game Of Thrones’-ingreep’. In die serie sterven er ook onverwacht hoofdpersonages. Die laten de kijker vol ongeloof achter, maar het verhaal krijgt daardoor wel een enorme boost. In ‘Familie’ werd Evy geslachtofferd. Jammer maar helaas.” aldus actrice Marianne aan Het Laatste Nieuws.

Toen ze het nieuws kreeg dat Evy zou vermoord worden, raakte Marianne even in paniek: “Die rol bezorgde mij al die jaren een vast inkomen en die zekerheid viel plots weg. Ik wéét wel dat zoiets erbij hoort als je in een soap speelt. Ik acteer nu al 17 jaar en ben gelukkig nog nooit werkloos geweest. Ook nu zal dat niet gebeuren. Ik kwam heel snel de juiste persoon tegen, die me een nieuwe rol aanbood. Binnenkort starten de opnames. Omdat ik een sportieve, getrainde vrouw zal spelen, train ik daar nu al weken voor in de fitness. Enkele dagen na mijn afscheid van Evy zat ik ook al bij de kapper voor een nieuwe look. Zo’n complete transformatie is wel fijn. Het einde van Evy blijf ik jammer vinden, maar zonder dat afscheid was deze deur nooit opengegaan. Ik heb wel vrede met haar dood.”