Shawn Layden stapt op bij PlayStation

Shawn Layden
Technology
Games
01-10-2019 14:54
Geschreven door Nico De Greef
Comment

Sony PlayStation heeft op Twitter bekendgemaakt dat Shawn Layden, hoofd van Sony Interactive Entertainment (SIE) Worldwide Studios, opstapt. Een reden voor zijn plotse vertrek en wie zijn positie zal overnemen, werden vooralsnog niet medegedeeld.

"Met veel emotie kondigen we aan dat Worldwide Studios-president Shawn Layden vertrekt bij SIE. Zijn visionair leiderschap zal erg gemist worden. We wensen hem succes in toekomstige werkzaamheden en zijn erg dankbaar voor zijn jarenlange dienstverlening. Bedankt voor alles, Shawn!"

Shawn Layden (58) begon zijn 32 jaar lange loopbaan bij Sony in 1978, jaren voordat de eerste PlayStation werd uitgebracht. Doorheen zijn carrière vervulde hij verschillende belangrijke posities. Zo werd hij in 2007 president van Sony Computer Entertainment Japan en werd hij drie jaar later benoemd als uitvoerend Vicepresident van Sony Network Entertainment International dat hij mee heeft opgericht. In 2014 nam hij uiteindelijk het stokje over van Jack Tretton als grote baas van Sony Worldwide Studios.