Sexting wordt veiliger met offline condoom van Telenet

2018 Condoom Condooms
Lifestyle
Sex
25-11-2019 12:20
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Eén op de drie Belgen doet aan sexting of heeft dit ooit gedaan. Onder jongeren ligt dat cijfer nog veel hoger. Hoewel het versturen van seksueel getinte berichten vaak voorkomt, gaat het nog regelmatig mis. Een naaktfoto kan bijvoorbeeld in verkeerde handen terechtkomen. Iets waar Telenet met behulp van Child Focus iets op heeft bedacht. Ze hebben .condom ontwikkeld, een app die je foto’s helpt beveiligen tegen het ongewenst delen met derden.

Bij offline seksualiteit is het simpel: gebruik een condoom, en je doet het veiliger. Maar hoe kun je online veilig sexten? Telenet komt met een digitaal alternatief voor de offline condoom. De app heet .condom en werkt als volgt: je maakt een foto, en de app helpt je met het toevoegen van een filter die de gegevens van de ontvanger gebruikt als watermerk over jouw beeltenis. Wat dit als gevolg heeft? Een foto kan niet meer zomaar doorgestuurd worden.

Om de lancering van .condom kracht bij te zetten, biedt Telenet een reeks Smart Talks aan waarbij de microfoon wordt gegeven aan toonaangevende stemmen over hedendaagse seksualiteit. Sprekers zijn onder andere Jozefien Daelemans (opstarter van feministisch online magazine Charlie Mag), Dr. Joris Van Ouytsel (senior researcher aan UAntwerpen rond jongeren en sexting) en seksuoloog Wim Slabbinck. Deze sprekers gaan ook in debat met Nel Broothaerts van Child Focus, en Julie Vranckx (auteur van (Over)leven op Tinder). De talks en het debat zullen vanaf 25/11 aangeboden worden op het #TelenetGO platform (www.telenetgo.be) en in de TV-theek.

.condom is vanaf vandaag te gebruiken via www.condom.be. Gratis en beschikbaar voor iedereen!