Servers van videogame Middle-earth: Shadow of Mordor sluiten binnenkort

Middle Earth Shadow Of Mordor
Technology
Games
02-11-2020 00:29
Geschreven door Nico De Greef
Comment

Middle-Earth: Shadow of Mordor, een spel dat zich afspeelt in het The Lord of the Rings-universum, sluit binnenkort de servers. Dat laat uitgever WB Games weten via een nieuwe update op de infopagina van de game.

Vanaf 31 december zullen spelers niet meer gebruik kunnen maken van bepaalde functies in de game. Met name de online ranglijsten, Nemesis Forge en Vendetta-missies zullen dan niet meer beschikbaar zijn. Daarnaast zal ook het WB Play-account verdwijnen. Via dit account konden spelers rewards ('runes') verdienen in Shadow of Mordor.

WB Games heeft vooralsnog geen reden gegeven waarom ze de servers sluiten. Mogelijk worden de functies niet meer door veel spelers gebruikt.

Middle-earth: Shadow of Mordor is een actierollenspel van ontwikkelaar Monolith Productions en werd uitgebracht in september 2014 voor pc, Xbox One en PlayStation 4. In de game besturen spelers het personage Talion die terug tot leven wordt gewekt door een elf en uit is op wraak. Samen proberen ze het kwaad van Sauron te stoppen. In 2017 werd een vervolg uitgebracht onder de noemer Shadow of War (momenteel gratis voor PlayStation Plus-leden t.e.m. 30/11).