Selena Gomez gaat jongeren helpen met geestelijke gezondheid

2020 Selena Gomez
Entertainment
Celebs
30-04-2021 10:13
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Selena Gomez gaat jongeren helpen met hun geestelijke gezondheid. De zangeres is Mental Health 101 begonnen, een campagne waarvan ze hoopte dat ze er op jongere leeftijd zelf iets aan gehad zou kunnen hebben. De zangeres kampte in het verleden namelijk ook met geestelijke problemen.

Via Instagram vertelt Selena meer over het project. “De campagne is heel belangrijk voor mij vanwege mijn eigen worsteling met geestelijke gezondheid”, legt ze uit. “Ik weet hoe eng en eenzaam het kan zijn om op jonge leeftijd met angst en depressies om te gaan. Als ik eerder had geleerd over geestelijke gezondheid – over mijn toestand had geleerd op school zoals ik leerde over andere onderwerpen – zou mijn reis er heel anders uit hebben gezien.”

Selena heeft een bipolaire stoornis en is daar sinds vorig jaar erg open over. Tegen haar volgers die ook met geestelijke problemen zitten, zegt ze: “Voor iedereen die op dit moment pijn heeft, ik hoop dat je weet dat je niet alleen bent. Ik geloof in het zoeken naar hulp. Ondersteuning krijgen en mezelf leren over geestelijke gezondheid hebben mijn leven veranderd. Het kan het jouwe ook veranderen.”