Sekiro: Shadows Die Twice krijgt een nieuwe update in oktober

Sekiro Nieuwe Outfit
Technology
Games
29-07-2020 21:15
Geschreven door Nico De Greef
Comment

Sekiro: Shadows Die Twice krijgt later dit jaar een gratis update die heel wat nieuwigheden toevoegt aan de game. Dat hebben FromSoftware en Activision vandaag onverwachts aangekondigd nadat eerder werd beweerd dat de game geen bijkomende content meer zou krijgen.

Anderhalf jaar na release lijken de ontwikkelaar en uitgever dan toch nog niet klaar met Sekiro. Op 29 oktober wordt namelijk een nieuwe update uitgerold die nieuwe uitdagingen en extra's aan het spel toevoegt waaronder nieuwe modi en outfits.

Versla bazen na elkaar

Vanaf oktober kunnen spelers zich helemaal uitleven in de twee nieuwe modes genaamd Reflections of Strength en Gaunlets of Strenght. In eerstgenoemde mode kan de speler elk baasgevecht uit de game oneindig opnieuw spelen. Dit moet als voorbereiding dienen op de Gaunlets of Strenght-mode, een zogenaamde boss-rush mode waarin je het in opeenvolgende rondes op moet nemen tegen bazen zonder checkpoints en maar met één leven. Beide modes zijn speelbaar via de Sculptor Idols die verspreid zijn over de spelwereld.

Verken Ashina in stijl

Tot op heden was het niet mogelijk om de look van de Wolf te veranderen. Daar komt binnenkort verandering in met de introductie van outfits. Spelers krijgen keuze uit 3 cosmetische kledingsets, waaronder 'Tengu' en 'Old Ashina Shinobi', waarmee ze voortaan in stijl de spelwereld kunnen verkennen. Twee van de drie outfits kunnen worden verdiend door de Gaunlets of Strenght-modus te voltooien. De derde outfit wordt vrijgespeeld zodra je de game eenmalig hebt uitgespeeld. De One Armed Wolf heeft er nog nooit zo badass uitgezien!

Help of misleidt andere spelers

De derde en laatste nieuwe toevoeging heet Remnants. Dit zijn korte tekstboodschappen of animaties, gelijkaardig als de tips/hints in de Dark Souls en Bloodborne-spellen, die spelers kunnen achterlaten in de spelwereld. Wanneer een speler een boodschap goedkeurt, krijgt de eigenaar van dat bericht zijn HP volledig herstelt. Extra handig dus, wanneer je middenin een gevecht zit en geen healing items meer over hebt.

Sekiro: Shadows Die Twice is nu beschikbaar op PlayStation 4, Xbox One en pc. Ben jij blij met deze gratis update?