Sekiro: Shadows Die Twice verkozen tot game van het jaar

Sekiro Game Of The Year 2019
Technology
Games
16-12-2019 18:52
Geschreven door Nico De Greef
Comment

Tijdens de Game Awards op vrijdag werd dan eindelijk bekend gemaakt welke game zichzelf de beste game van dit jaar mag noemen. Vorig jaar werd de award gewonnen door God of War en dit jaar mocht het uitdagende Sekiro: Shadows Die Twice het felbegeerde 'Game of the Year'-beeldje mee naar huis nemen. Sekiro, dat evenals de award van het beste actie- of avonturenspel in de wacht sleepte, won het van games als Death Stranding, Resident Evil 2, Control en Super Smash Bros Ultimate.

Niemand minder dan acteur Vin Diesel mocht het beeldje aan het einde van de awardshow overhandigen aan het team van FromSoftware die, aan hun verrassende blik te zien, de overwinning helemaal niet zagen aankomen.

"Onze oprechte dank gaat uit naar onze spelers. We zullen er blijven naar streven om games te creëren die frisse, betekenisvolle ervaringen bieden en we hopen dat jullie uitkijken naar wat er nog allemaal komt", deelde de Japanse spelontwikkelaar op sociale media.

Tijdens de Game Awards vielen uiteraard ook nog een heleboel andere games in de prijzen. Zo ging Death Stranding van Hideo Kojima lopen met de prijzen van beste regie, beste soundtrack en beste acteerprestatie (Mads Mikkelsen), werd Super Smash Bros Ultimate verkozen tot beste vechtspel en won Call of Duty: Mobile de award van beste mobiele game van het jaar.

De volledige lijst van winnaars is op de website van de Game Awards te bekijken.