Sega lanceert Game Gear Micro: de kleinste draagbare spelconsole ooit

Game Gear Micro
Technology
Games
03-06-2020 15:00
Geschreven door Nico De Greef
Comment

Sega heeft vandaag de Game Gear Micro aangekondigd, een nieuwe spelconsole zoals je nog nooit hebt gezien. Althans, dat is zo als we kijken naar de afmetingen van het nieuwe ding.

Sega wordt 60 jaar en viert dat door uit te pakken met iets nieuws. Het bedrijf brengt later dit jaar een verkleinde versie van de originele Game Gear-handheld uit de jaren '90 op de markt. En met klein, bedoelen we ook écht klein. Als in 'miniatuur' klein. De draagbare spelcomputer is namelijk amper 8 cm breed en 4 cm hoog waardoor het ongetwijfeld de kleinste spelconsole ooit is. Het schermpje is zelfs kleiner dan dat van een Apple Watch.

De Game Gear Micro komt in vier kleurvarianten (zwart, geel, blauw en rood), elk met een aantal klassieke games om te spelen. Zo bevat de blauwe variant onder meer Gunstar Heroes en Sonic & Tales en kun je op de zwarte variant spelletjes als Sonic the Hedgehog en Out Run spelen. Wil je alle games? Dan zul je dus alle vier varianten moeten aanschaffen.

Sega plant om de mini-console in oktober van dit jaar te lanceren in Japan. Op moment van schrijven is het niet bekend of de handheld (die bovendien perfect in je broekzak past) ook een release krijgt in het Westen.