SEGA kondigt drie nieuwe 'Sonic the Hedgehog'-games aan

Sonic 30Th Anniversary
Technology
Games
27-05-2021 19:59
Geschreven door Nico De Greef
Comment

's Werelds bekendste blauwe egeltje, Sonic the Hedgehog, bestaat 30 jaar en dat wordt groots gevierd bij SEGA. Tijdens een speciale verjaardagsstream die vandaag gehouden werd ter ere van het 30-jarig jubileum, kondigde de Japanse spelletjesmaker drie nieuwe games aan!

Sonic Colors: Ultimate

De eerste game die SEGA aankondigde is een remaster van Sonic Colours, een platformspel dat in 2010 verscheen voor de Wii en Nintendo DS. De game wordt in een nieuw jasje gestoken door het getalenteerde Blind Squirrel Entertainment en bevat, naast verbeterde graphics, een aantal nieuwe features en extra's die niet terug te vinden zijn in de originele game. 'Sonic Colors: Ultimate' verschijnt op 7 september voor de Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One en pc.

Sonic Origins

Als tweede werd 'Sonic Origins' onthuld. SEGA brengt een aantal van hun eerste Sonic-games opnieuw uit in de vorm van een bundel. De bundel omvat de complete Sonic trilogie (Sonic 1, 2 en 3), Sonic and Knuckles en Sonic CD. Een flinke dosis nostalgie dus. Wanneer en op welke platformen de collectie moet verschijnen, is nog niet duidelijk.

Mystery game

De derde, en misschien wel grootste verrassing van allemaal, is een gloednieuwe game van ontwikkelaar Team Sonic (de studio bracht eerder 'Sonic Generations' en 'Sonic Forces' uit) waarvan helemaal nog niets bekend is. De mystery game kwam aan het einde van de livestream kort in beeld en moet ergens in 2022 lanceren voor de Nintendo Switch, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One en Xbox Series X.

Beelden van alle drie games kun je in de video hieronder bekijken: