Schutter Ohio had 'moordlijst' op school

Cce4B0359Bb2Aebdfba937Aa94876495
News
News
05-08-2019 13:01
Geschreven door ANP
Comment

De 24-jarige man die negen mensen doodschoot in het Amerikaanse Dayton (Ohio), vertoonde al eerder zorgwekkend gedrag. Hij zou op de middelbare school zelfs een lijst hebben opgesteld met mensen die hij iets wilde aandoen.

Een voormalige klasgenoot vertelde CNN dat hij destijds op Bellbrook High School te horen kreeg dat hij bovenaan de 'hit list' stond. Die bestond volgens hem uit twee categorieën: een 'moordlijst' voor jongens en een 'verkrachtingslijst' voor meisjes.

De twintiger schoot zondag onder meer zijn eigen zus dood. Hij had zijn geweer volgens de politie online besteld en laten afleveren bij een lokale wapenhandelaar. Het wapen was onder meer voorzien van een groot magazijn met een capaciteit van 100 kogels.

Politiechef Richard Biehl zegt dat de schutter onder meer boetes had gekregen voor verkeersovertredingen. Hij beklemtoonde dat het onderzoek nog in de kinderschoenen staat. "We hebben nog niet genoeg informatie om de vraag te beantwoorden die bij iedereen op de lippen ligt: waarom?"