School verwart 'bong' met 'bom' en evacueert leerlingen

2019 Bong
News
News
30-09-2019 18:10
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Het verschil in de woorden 'bong' en 'bom' is klein, maar het verschil in de betekenis ervan, is dan weer heel groot. Een school in Florida haalde de woorden onlangs door elkaar, met een evacuatie als gevolg.

Even een kleine uitleg van de woorden, zodat je de rest van het artikel beter begrijpt. Een bong is een soort waterpijp die vaak wordt gebruikt voor het consumeren van cannabis. Een bom is een levensgevaarlijke explosief.

Oké, we gaan verder. Een medewerker van de Marianna High School in Florida kreeg afgelopen woensdag een telefoontje van een familielid van een student dat een leerling 'ongepaste' spullen had meegenomen naar school. De beller verklaarde dat het ging om een 'bong', zo valt te lezen in een persbericht.

Omdat de schoolmedewerker het woordje 'bom' hoorde in plaats van 'bong', brak de paniek uit. De school werd geëvacueerd en er werd onderzoek gedaan. Uiteindelijk kon worden vastgesteld dat het personeelslid het telefoongesprek gewoon verkeerd had verstaan. In plaats van dat iemand de school wilde opblazen, was er gewoon ergens een student die high wilde worden...