Valse Bommelding Vlaamse Scholen
News
School

Scholen in Diest en Aarschot ontruimd na valse bommelding

08-05-2019 15:11
Geschreven door Nico De Greef
Comment

Verschillende lagere en middelbare scholen in de regio's Diest, Aarschot en Westerlo zijn vanmorgen met spoed ontruimd nadat hulpdiensten een briefje met een valse bommelding aantroffen aan de brandweerkazerne van Westerlo. Zo'n 20.000 leerlingen werden daarbij geëvacueerd. Het Antwerpse parket is een onderzoek gestart.

Een anoniem persoon liet gisterenavond een briefje achter aan de kazerne van Westerlo waarop stond dat er vandaag rond 10:00 uur een bom zou ontploffen in één van de scholen. De politie nam de melding erg serieus en verwittigde onmiddellijk alle betrokken scholen. De gebouwen werden ontruimd en grondig doorzocht door de politie met behulp van speurhonden, maar er werd niets verdachts gevonden.

Uiteindelijk bleek het om een valse bommelding te gaan en werden alle scholen kort na de middag opnieuw vrijgegeven. Het is nog niet duidelijk wie de anonieme persoon is die het briefje met de valse bommelding heeft achtergelaten. De dader zou op bewakingscamerabeelden gespot zijn. De beelden worden momenteel onderzocht door de politie.

(Foto: VTM Nieuws)