Samsung lanceert externe opslagschijf met vingerafdrukbeveiliging

Samsung T7 Touch Ssd
Technology
Hardware
11-01-2020 17:28
Geschreven door Nico De Greef
Comment

Je smartphone, laptop of tablet beschermen met een vingerafdruk kan al enkele jaren. Maar als het van Samsung afhangt, worden daar binnenkort nog meer apparaten aan toegevoegd. De techgigant zal dit jaar namelijk ook een externe harde schijf (SSD) lanceren die beveiligd kan worden met de afdruk van een vinger. Dat nieuws maakte Samsung vorige week zelf bekend op CES 2020, de grootste elektronicabeurs ter wereld.

De nieuwe externe schijf van Samsung heet T7 Touch en moet het nog makkelijker maken om al je bestanden beter te beschermen: bovenop een klassiek paswoord komt de schijf met een vingerafdrukscanner om ervoor te zorgen dat echt niemand, zelfs niet achter je rug, nog in je bestanden zal kunnen snuffelen (je naaktfoto's zijn bij deze veilig).

Het apparaat is voorzien van ondersteuning voor USB 3.2 en is ook compatibel met Mac-computers en Android-apparaten. Volgens Samsung zou de SSD bovendien twee keer sneller werken dan zijn voorganger T5 en wordt het apparaat vanaf februari op de markt verwacht. De schijf komt in twee kleuren, zwart of grijs, en drie opslagmogelijkheden: 500GB, 1TB of 2TB. Prijzen beginnen vanaf 170 euro.