Sam De Bruyn neemt afscheid van Qmusic

2020 Sam De Bruyn
News
News
17-11-2020 10:58
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Sam De Bruyn heeft besloten afscheid te nemen van Qmusic. Dat heeft hij zelf aangekondigd in een post op zijn social media-kanalen. “2020 heeft me veel doen nadenken. Angst en onzekerheid zorgen dat we ons willen vastklampen aan alles wat we kunnen. Maar ik ga het heel bewust loslaten. Ik heb besloten dat ik Qmusic verlaat”, schrijft hij.

Het is geen makkelijke keuze, zegt Sam. Het is een keuze die hij voor zichzelf heeft gemaakt. Hij heeft tijd en rust nodig. “Daarom zeg ik liefdevol vaarwel en spring ik in het diepe. Of liever: ik spring het leven in. Omdat ik voel dat het nodig is om mezelf terug te vinden. Ik heb geen ruzie. Ik heb geen andere plannen. Ik heb wel een man, een hond, twee kippen en een hele hoop vrienden. Dat komt dus helemaal goed.”

Sam is ontzettend dankbaar voor de dertien jaar die hij vol heeft gemaakt met het maken van radio. “Mijn wereld is er zoveel groter door geworden dan ik ooit had durven dromen. Dankzij honderdduizenden mensen die ik gaandeweg mocht leren kennen. Ik heb veel geleerd van erg getalenteerde collega’s. Maar ik heb het meest geleerd van zoveel prachtige luisteraars. Schone mensen. Elk met een verhaal. Allemaal met een mening. En stuk voor stuk zo gul om dat met mij te willen delen.”

Over een week wordt het afscheid definitief. Sam zal nog heel even samen met Vincent op de radio te horen zijn. Vrijdag doet hij zijn laatste uitzending van ‘Vrienden van de Vrijdag’. “Daarna neem ik rust. Lang.”