Safety first: Tinder lanceert alarmfunctie en fotoverificatie

Tinder
Technology
Apps
25-01-2020 09:17
Geschreven door Christophe Moons
Comment

Tinder gaat de strijd aan met bedriegers. De dating app lanceert nieuwe functies om de veiligheid van haar gebruikers te verzekeren.

Allereerst krijgt Tinder binnenkort een alarmfunctie waarmee je de autoriteiten kan waarschuwen als je in gevaar bent. In samenwerking met de dienst Noonlight zal Tinder kunnen tracken waar je je bevindt tijdens een date. Via Noonlight kan je ook per date ingeven met wie en wanneer je een afspraakje hebt. Ben je in gevaar, moet je op de alarmbutton drukken. Noonlight zal je dan vragen een code in te voeren. Als dat niet gebeurt, krijg je een bericht en als je daar niet op antwoordt, bellen ze je op. Als je de telefoon niet opneemt of als je aangeeft hulp nodig te hebben, waarschuwt de dienst de autoriteiten dat er iemand in nood is.

De nieuwe functie wordt eind januari ingevoerd in de Verenigde Staten. Wanneer ze overwaait naar Europa is (nog) niet bekend.

Fotoverificatie

Ook plant Tinder een verificatiesysteem voor foto's. Wanneer je als gebruiker kan bewijzen dat jij daadwerkelijk de persoon op de foto bent, krijg je een blauwe verificatiebadge. Dit bewijzen zal mogelijk gemaakt worden door een nieuwe tool waarbij je foto's in verschillende poses moet maken. Deze worden dan vergeleken met de foto's die je eerder op Tinder plaatste.