Cannabis
Lifestyle
Travel

Voor 's werelds grootste cannabis-museum moet je in Las Vegas zijn

09-10-2018 02:27
Geschreven door Nico De Greef
Comment

Wie op zoek is naar wiet, hasj, kruiden of pot, moet blijkbaar in Las Vegas zijn. Want de stad, bekend om zijn felle neonlichten, drukbezochte casino's en torenhoge hotels, beschikt sinds vorige maand over 's werelds grootste cannabis-museum. Wie er binnen wil, moet minstens 21 jaar oud zijn en wordt helemaal ondergedompeld in de kunst, cultuur en geschiedenis van de hippe cannabisplant.

Dit is trouwens geen doodnormaal museum, want het gebouw staat vol met levensgrote interactieve kunstwerken die 100% Instagram-approved zijn. Zo kun je er onder andere op de foto gaan met een oversized joint, gezellig door een wietplantage lopen, in een ballenbad vol met wiet-knoppen duiken of een wiet-boom knuffelen. En dan is er nog de befaamde 'Bongzilla', een 7-meter hoge glazen waterpijp die je enkel met de lift kunt bereiken. Er zit voor iedereen wel wat bij. Dit en nog véél meer kun je ontdekken in de wondere wereld van Cannabition. Iemand zin in een tripje?

(Wie alvast vol opwinding in de handen wrijft, moeten we helaas teleurstellen: alle tentoongestelde wiet is uit kunstmatige stoffen gemaakt. Maar wie weet wat je allemaal tegenkomt in de gift-shop... ;)