Rowan Atkinson over 'Mr. Bean': "Stresserend en vermoeiend om te spelen"

Mr Bean Youtube
Entertainment
Movies
06-01-2021 07:49
Geschreven door Christophe Moons
Comment

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan een animatiefilm over Mr. Bean, een rol die al sinds 1990 wordt vertolkt door Rowan Atkinson. Op Radio Times verklapt de acteur echter verrassend dat hij die rol helemaal niet (meer) graag vertolkt. "De druk van de verantwoordelijkheid is niet leuk", klinkt het. "Ik vind het stresserend en vermoeiend en kijk uit naar het einde ervan."

Wil de Brit dan nooit meer in de huid van de hilarische Bean kruipen? Dat wil hij zo niet hebben gezegd en meer animatieseries of -films sluit hij alvast niet uit. "Voor mij is het makkelijker om gewoon mijn stem te lenen aan het personage."

"Eigenlijk hou ik gewoon niet van het proces om iets te maken", gaat Rowan verder, "met uitzondering van 'Blackadder' (een komische serie uit de jaren 80, n.v.d.r.) omdat we daar met meer waren en de verantwoordelijkheid niet alleen op mijn schouders lag."

Populair

In de eerste plaats is het nu dus vooral uitkijken naar de nieuwe 'Mr. Bean'-film en meer tekenfilms. Het personage blijft hoe dan ook razend populair. Bean had op een bepaald moment zelfs meer likes op Facebook dan Justin Bieber...