2018 Penis
News
Bizarre

Roken kan ervoor zorgen dat je penis kleiner wordt

13-05-2019 15:32
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Als je nog geen goede reden had om te stoppen met roken (ook al zijn die er genoeg), dan heb je die nu wel. Althans, de mannen dan. Volgens specialisten kan roken een aantal negatieve effecten hebben op de heren onder ons, waaronder erectiestoornissen en krimpende penissen.

Harley Street-uroloog Marc Laniado geeft uitleg aan Mirror Online: "Ik zie veel erectiestoornissen. Om een stevige erectie te hebben, heb je een goede bloeddoorstroming nodig. Rokers hebben een hogere dosis van atheroclerose in hun bloedvaten, inclusief die in de penis, die de bloedstroom kunnen verminderen."

Maar dat niet alleen, roken kan ook effect hebben op de stevigheid van je erectie. En op de lengte van je piemel. "Mensen zeggen soms dat hun penis korter wordt naarmate ze ouder worden, omdat roken voorkomt dat het bloed door de penis stroomt. De nachtelijke erecties die nodig zijn om de penis te strekken, worden daardoor gestopt. Kort samengevat kan je penis korter worden door het roken."

Mocht jouw penis al gekrompen zijn door het roken: overweeg dan vooral geen penisverlenging. Daar kan je geslachtsdeel namelijk ook kleiner door worden.