'Riverdale' voelt als gevangenis voor KJ Apa

2019 Archie Kj Apa Kevin
Entertainment
Celebs
25-02-2021 09:00
Geschreven door Karen Luiken
Comment

KJ Apa mag dan wel wereldberoemd zijn geworden door zijn rol als Archie in ‘Riverdale’, de show neemt ook negatieve gevolgen met zich mee. De acteur heeft bij de serie soms het gevoel dat hij in een gevangenis zit. Dat vertelt hij in een gesprek met Interview Magazine.

Het interview gaat voornamelijk over de rol die KJ Apa speelt in de nieuwe film 'Song Bird', maar blikt ook terug op zijn tijd bij 'Riverdale'. Het contrast tussen die twee titels is volgens de acteur groot. Waar 'Song Bird' voelt als een bevrijding', wordt 'Riverdale' vergeleken met een leven achter de tralies. “Er zijn [in Riverdale] zoveel beperkingen over wat ik wel en niet mag doen. Met het personage dat ik in de film speel, kan ik mezelf op een natuurlijke manier uitdrukken. Ik zat niet onder de make-up of haarproducten. Ik had lang haar en een baard. Ik voelde me vrij.”

KJ Apa legt uit dat hij veel druk voelde bij het spelen van Archie. “Ik ben dankbaar voor de show en het succes ervan, maar tegelijkertijd neemt dat succes veel bagage met zich mee. Ik heb het gevoel dat de enige mensen met wie ik over mijn problemen kan praten, mijn medespelers zijn. Om te begrijpen hoe fans denken probeer ik vaak uit hun perspectief te kijken, maar er zijn momenten waarop ik dacht: ‘Wauw, ze hebben geen idee dat we echte mensen zijn’. Ze kunnen ons niet scheiden van de karakters die we spelen. Als acteur word ik op alles beoordeeld: mijn politieke mening, mijn mening over drugs, mijn mening over de mensen met wie ik wil zijn. Alles. Daar moest ik wel aan wennen.”