Releasedatum en gameplay 'Pokémon Masters' onthuld

Pokémon Masters
Technology
Games
15-08-2019 15:26
Geschreven door Nico De Greef
Comment

Voordat Pokémon-fans aan de slag kunnen met de Pokémon Sword en Pokémon Shield games, komt er eerst nog een ander Pokémon-spel uit waar fans zich eindeloos in zullen kunnen verdiepen.

We hebben het natuurlijk over Pokémon Masters, een nieuwe free-to-play mobile game waarin drie-tegen-drie gevechten centraal staan. Het spel werd enkele maanden geleden aangekondigd en heeft nu eindelijk ook een releasedatum te pakken: Pokémon Masters moet zo snel als 29 augustus beschikbaar komen voor iOS en Android- gebruikers.

In Pokémon Masters nemen spelers deel aan een grootschalig toernooi dat plaatsvindt op het eiland Pasio waarbij ze teams moeten vormen met andere levensechte spelers en hun Pokémon (vernoemd naar 'sync pairs' in het spel) of met bekende karakters (zoals Brock en Misty) en moeten ze het in strategische drie-tegen-drie battles samen opnemen tegen andere Pokémon-trainers.

In de game volgen spelers een uniek verhaal en krijgen ze tevens de optie om hun poppetje te personaliseren naar eigen smaak. Zo kunnen ze hun poppetje zelf van een naam en geslacht voorzien, maar ook de huid-, oog- en haarkleur bepalen.

Om te begrijpen hoe dat er nou juist allemaal uitziet en werkt, heeft The Pokémon Company een nieuw YouTube-kanaal opgericht waarin elk onderdeel van het spel aan de hand van een reeks gameplay-video's deskundig wordt uitgelegd. Handig!