Releasedatum 'Death Stranding' onthuld in nieuwe trailer

Death Stranding
Technology
Games
30-05-2019 16:28
Geschreven door Nico De Greef
Comment

Death Stranding, de nieuwste game van Metal Gear Solid-ontwikkelaar Hideo Kojima, heeft eindelijk een releasedatum te pakken. Dankzij een nieuwe trailer (die maar liefst 9 minuten duurt) leren we dat de game uitkomt op 8 november voor PlayStation 4.

Na jaren van teasen met vage en cryptische trailers krijgen we via een nieuwe omschrijving ook meer duidelijkheid over wat we mogen verwachten van Hideo Kojima's ambitieuze game. Death Stranding is een open wereld actie-avonturen game dat zich afspeelt in de nabije toekomst waarin onze wereld, na een reeks mysterieuze explosies, compleet op z'n kop wordt gezet door bovennatuurlijke gebeurtenissen. In de game is de hoofdrol weggelegd voor Sam Bridges, een koerier die de taak krijgt om geïsoleerde steden opnieuw met elkaar in contact te brengen in een poging om het met uitsterven bedreigde menselijke ras te redden van de ondergang.

In de trailer krijgen we naast verhaal-elementen ook enkele gameplay-elementen te zien. Zo zal de speler over een rugzak vol gereedschappen beschikken die men nodig heeft om de vele hindernissen in het spel te overkomen en zien we ook dat we alles (vuisten, voeten en wapens) in de strijd kunnen gooien wanneer het aankomt op een gevecht met de vijand. Maar laat je niet misleiden, want je vijand doden is bijna nooit de juiste oplossing en wanneer je zelf het loodje legt, kom je vast te zitten in een upside-down wereld en je je een weg zien terug te zoeken naar de wereld van de levenden.

Voorts wordt er in de omschrijving ook gehint naar online elementen. Zo zouden spelers de optie krijgen om elkaar te helpen door goederen en locaties van safe houses met elkaar te delen en zou het zelfs mogelijk zijn om aanwijzingen achter te laten en de voetsporen van andere spelers te volgen.

Zoals eerder vermeldt komt Death Stranding later dit jaar uit op PlayStation 4. Of de game later ook naar andere platformen komt is nog niet helemaal duidelijk. Mogelijk gaat het om een timed exclusive, waarbij PS4-spelers voor bepaalde tijd als eerste de kans krijgen om het spel te spelen.