Red Bull Paper Wings: geen hoogvlieger voor Vlaamse studenten

2019 Red Bull Paper Wings
News
Bizarre
20-05-2019 14:47
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Afgelopen weekend vormde de unieke locatie Hangar 7 het decor van de vijfde Red Bull Paper Wings, een evenement waarbij alles in het teken staat van papieren vliegtuigjes. Meer dan 52.000 deelnemers probeerden zich te kwalificeren voor de wereldfinale. Slechts drie kandidaten gingen er met een titel vandoor.

Helaas geen hoogvlieger voor de Belgische deelnemers, maar de Red Bull Paper Wings kent wel een andere mijlpaal: het was de eerste keer dat een vrouw de winst pakte. Kateryna Ahafona uit Oekraïne won in de categorie Aerobatics met 27 punten. De Australische Cameron Clark liet zijn vliegtuig het langste vliegen met 13.33 seconden. De winnaar van de langste afstand is Jake Hardy uit de VS met 56.61 meter.

Dries Feremans (23, Wilsele), Nick Bresseleers (22, Buggenhout) en Tibo Wiels (21, Gent) vertegenwoordigden België. Ze kregen twee pogingen om hun papieren vliegtuigje zo goed mogelijk door de lucht te laten vliegen. De finale haalden ze helaas niet. Dries werd twee keer gediskwalificeerd maar wist zijn vliegtuig toch 35 meter ver te gooien. Tibo scoorde 17 punten in de Aerobatics-wedstrijd en Nick hield zijn vliegtuig 3.76 seconden in de lucht.