Cyberpunk 2077-ontwikkelaar aangeklaagd voor misleidende reclame

Cyberpunk Aangeklaagd
Technology
Games
26-12-2020 20:29
Geschreven door Nico De Greef
Comment

Verschillende investeerders hebben een zogenaamde class action lawsuit (een collectieve rechtszaak) aangespannen tegen de Poolse ontwikkelaar CD Projekt Red voor het niet nakomen van beloftes en verspreiden van misleidende informatie over de staat van Cyberpunk 2077 op consoles.

Sinds de release van de game heeft ontwikkelaar CD Projekt Red het niet bepaald makkelijk en dat heeft het grotendeels aan zichzelf te danken. De ontwikkelaar had namelijk gezegd tegen investeerders dat de game 'uitzonderlijk goed' draaide op consoles, wat achteraf helemaal niet bleek te kloppen want sinds release wordt de game geplaagd door zoveel bugs dat Sony zelfs heeft beslist om de game niet langer aan te bieden via de PlayStation Store. Daarnaast legde CD Projekt Red populaire streamers ook een verbod op om de game vroegtijdig te streamen om te voorkomen dat klanten hun pre-orders zouden cancelen.

Heel het circus rondom de release van Cyberpunk 2077 heeft in de voorbije weken niet alleen de ontwikkelaar al veel geld gekost, maar ook investeerders zagen hun geld als sneeuw voor de zon verdwijnen. Op verzoek van een groep investeerders hebben advocatenbureau's in Los Angeles en New York de ontwikkelaar nu officieel voor de rechter gedaagd om zich te verantwoorden.

Wordt vervolgd...