Ratchet & Clank keert terug met een gloednieuw avontuur op PS5

Ratchet And Clank Rift Apart
Technology
Games
12-06-2020 18:30
Geschreven door Nico De Greef
Comment

Ratchet & Clank zijn terug van weggeweest! Fans hebben er maar liefst 7 jaar op moeten wachten, maar kunnen binnenkort eindelijk weer aan de slag met een gloednieuw avontuur. Insomniac Games heeft Ratchet & Clank: Rift Apart aangekondigd, een volledig nieuwe game die exclusief in ontwikkeling is voor de PlayStation 5.

In Rift Apart stortten dimensies in elkaar om een nog onbekende reden. In de aankondigingstrailer zien we dat Ratchet en zijn robotvriendje Clank achternagezeten worden door vijandelijke robots en proberen te vluchten via scheuren in de dimensies (zogenaamde rifts) waarmee ze bliksemsnel van de ene wereld naar de andere wereld kunnen springen.

Zoals eerder vermeld is de game exclusief in ontwikkeling voor de PlayStation 5 en zal de game dus ook gebruikmaken van alle technische snufjes die in de next-gen console en DualSense-controller verwerkt zitten. Zo zal onder andere raytracing gebruikt worden om de reflectie van Clank mooi in beeld te brengen en zal het reizen door de verschillende dimensies veel soepelder verlopen dankzij de supersnelle SSD van de PS5 waarmee laadtijden officieel verleden tijd zijn.

Wanneer Ratchet & Clank: Rift Apart precies verschijnt is nog niet bekend.