Rapper Lil Nas X lanceert sneaker met mensenbloed

Lil Nas
Lifestyle
Fashion
29-03-2021 09:37
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Rapper en zanger Lil Nas X heeft een bijzonder kledingstuk ontworpen. Samen met het in New York gevestigde kunstcollectief MSCHF komt hij met de ‘Satan Shoe’, een schoen die sinds kort het onderwerp van gesprek is bij veel van zijn fans. De zool van de sneaker bevat namelijk een opmerkelijk detail: een druppel mensenbloed.

De zwart met rode schoenen hebben het design van de Nike Air Max 97. Het item bevat meerdere verwijzingen naar de duivel. Zo is de sneaker in een beperkte oplage van het duivelse getal 666 gemaakt, zit er een druppel menselijk bloed in verwerkt en hangt er een prijskaartje van 1.018 dollar aan. Dat laatste getal verwijst naar een stukje bijbeltekst waarbij wordt omschreven hoe Satan als bliksem uit de hemel komt gevallen.

Hoewel de vorm van de sneaker afkomstig lijkt te zijn van Nike, zegt dat bedrijf in een verklaring aan CNN niets met de release te maken te hebben. “We hebben geen relatie met Lil Nas of MSCHF. Nike heeft deze schoenen niet ontworpen of uitgebracht.”

De schoenen wekte afgelopen weekend veel verontwaardiging op via het wereldwijde web. Politieke en religieuze figuren noemen de sneakers ‘kwaadaardig’. Ook lang niet alle fans zijn blij met het ontwerp.