Pure horror: tiener onthoofdt vriend uit jaloezie

2019 Matthew Burges
News
News
01-09-2019 10:52
Geschreven door Dieter Blarinckx
Comment

De 15-jarige Amerikaanse tiener Matthew Borges hoorde zijn ex-lief praten met een vriend en werd razend. Hij reageerde op een gewelddadige manier: hij onthoofdde de jongen op brutale wijze. In zijn dagboek schreef hij neer hoe tijd dat net deed, en die details komen steeds meer en meer boven water.

Matthew viel op zijn 14 jaar als een blok voor Leilany, maar de relatie liep al snel spaak doordat hij énorm jaloers was. Hij verbrak de relatie omdat hij dacht dat Leilany hem aan het bedriegen was, maar dat klopte helemaal niet. Op een dag confronteerde hij een van de jongens met wie hij dacht dat Leilany hem bedroog, Lee, in het cafetaria van zijn middelbare school. Matthew was zó furieus dat hij zelfs door het personeel de school werd uitgezet.

Enkele weken later werd Lee als vermist opgegeven. De enthousiaste en vriendelijke jongen was iedereens vriend, maar op de nacht van zijn verdwijning ging het mis. Hij was immers op pad met Matthew, zogezegd om het “goed te maken”. Nadien werd er niets meer van hem gehoord. Zo’n twee weken later werd zijn levenloze lichaam gevonden, zonder handen of hoofd. Ook had het lichaam zo’n 76 steekwonden. Later vertelden vrienden van Matthew dat ze op de hoogte waren dat Matthew plannen had met Lee, maar dat hij tot moord zou overgaan, hadden ze niet zien aankomen.

Matthew was natuurlijk verdachte nummer één en enkele ex-liefjes getuigden tegen hem. Zo schreef hij nog naar een ex-liefje dat hij aan het denken was aan moord, dat hij het een leuk gevoel zou vinden om iemand die in zijn weg stond, te vermoorden. Hij werd opgepakt en kreeg een volwassenproces aangezien het om serieuze feiten ging.

Op het proces zelf werden delen van zijn dagboek voorgelezen, waarin hij duidelijk aan het plannen was hoe hij de moord ging uitvoeren en hoe hij dat onopgemerkt kon doen.

Matthew vliegt 30 jaar de cel in aangezien het sinds 2013 in Massachusetts verboden is om tieners levenslang te geven…