2020 Livestream Ugent Blur
News
School

Prof en assistent van UGent op non-actief gezet na livestream

12-04-2020 13:24
Geschreven door

Een prof en zijn assistent zijn op non-actief gezet na het houden van een livestream die ietwat uit de hand is gelopen. Vrijdag organiseerden de twee een online les naar hun studenten. Omdat de stream zo gezellig was ging die door tot een kot in de nacht. Na een klacht van de buren die betrekking had op nachtlawaai kwam de politie langs.

De agenten stelden vast dat de prof niet samenwoonde met zijn assistent. Bij de controle van de identiteitskaarten weigerde hij die te geven, waarna een discussie startte. De prof en zijn assistent richtten zich tot hun kijkers en reageerden op de controle met zinnen als “Welkom in fascistisch België”, “Welkom in nazi-Duitsland” en “Sieg heil”.

Met die laatste zin kon de politie niet lachen: “Die zin scanderen is aanzetten tot racisme en is strafbaar”, hoor je een agent zeggen in de opgenomen livestream die nu de ronde doet.

De universiteit van Gent tilt zwaar aan dit voorval. De twee mogen daarom geen les meer geven en geen contact meer hebben met studenten van UGent. De opgenomen livestream eindigt met de woorden “Fuck UGent”.