Primark verkoopt nu zelfs menstruatieslips

Schermafbeelding 2021 06 01 Om 08 15 49
Lifestyle
Fashion
01-06-2021 06:50
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Veel vrouwen zullen het probleem herkennen: je bent op een feestje, ligt op het strand of staat in de winkel en voelt je ongesteldheid zijn intrede maken. Probleem is dat je geen tampons of maandverband bij je hebt. Vervelend natuurlijk, maar deze struggle kan met de komst van een nieuw Primark-product voorgoed verleden tijd zijn. De winkel komt met heuse – jawel – menstruatieslips.

Waar een normale slip je bij één druppel bloed al laat doorlekken, doet het speciale ondergoed van Primark het tegenovergestelde. De menstruatieslips bevatten verschillende lagen. Eén daarvan voert volgens Tyla snel vocht af, bestrijdt bacteriën en stopt vieze geurtjes. De tweede laag werkt absorberend en de derde laag heeft een waterdichte bescherming om doorlekken te voorkomen. De vierde en laatste laag zorgt voor ultiem comfort. Tampons en maandverband zullen niet meer nodig zijn.

De slip is niet alleen makkelijk in gebruik, maar ook nog eens goed voor het milieu. In tegenstelling tot tampons en maandverband die je na gebruik in de prullenbak gooit, kun je het ondergoed gewoon opnieuw dragen. Even in koud water weken, wassen et voilà: het stukje stof is klaar voor een nieuwe ronde.

De menstruatieslips zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en kosten zo'n zeven euro per stuk.