Primark gaat voor betere toekomst met nieuwe collectie

Schermafbeelding 2020 09 23 Om 15 42 23
Lifestyle
Fashion
23-09-2020 15:43
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Primark heeft iets moois in petto. De winkel komt met een nieuwe campagne die de focus legt op nieuwe, duurzame en alledaagse essentials. Niemand minder dan de befaamde Britse portret- en modefotograaf Rankin stond achter de camera om alles vast te leggen op beeld.

De collectie wordt deze maand gelanceerd en bestaat uit enkele tijdloze klassiekers. Fashionista’s kunnen bijvoorbeeld gaan voor een trendy oversized gewatteerd jack dat wordt geproduceerd van minimaal 35 procent gerecycled polyester óf voor een denimjas die gemaakt is van duurzaam katoen.

Maar dat zijn niet de enige items die goed scoren op het gebied van duurzaamheid. Alle producten uit de campagne zijn gemaakt van duurzaam katoen of gerecycled materiaal dat geproduceerd werd op basis van gerecyclede plastic flessen en ander plastic afval.

‘Deze collectie zal ons huidige aanbod kledingstukken en andere items die zijn gemaakt van gerecycled materiaal meer dan verdubbelen tot 40 miljoen. Het aantal producten van duurzaam katoen dat wordt gemaakt van het katoen dat we telen via ons Primark Sustainable Cotton-programma, zal groeien tot 60 miljoen items’, aldus Primark.