Metro Exodus
Technology
Games

Post-apocalyptische shooter 'Metro Exodus' komt vroeger uit dan verwacht

14-12-2018 16:02
Geschreven door Nico De Greef
Comment

Fans van de first-person shooter game franchise Metro hoeven voortaan minder lang te wachten op het nieuwste deel 'Metro Exodus'. Developer 4A Games heeft namelijk bekendgemaakt dat de single player game vroeger uit zal gaan komen dan gepland was. Het spel zal nu maar liefst een week vroeger uitkomen op 15 februari 2019 op PC, Xbox One en PlayStation 4 in plaats van de eerder aangekondigde releasedatum van 22 februari 2019. En dat is natuurlijk schitterend nieuws. Want veel games van gelijkaardige omvang zijn immers vaak gedoemd om uitgesteld te worden omdat ze hun deadline niet kunnen halen.

Metro Exodus is de opvolger van Metro: Last Night dat werd uitgebracht in 2013 en speelt zich af in een post-apocalyptische versie van Rusland waarin spelers voor het eerst in de franchise vrij bovengronds kunnen rondlopen in tegenstelling tot vorige delen waarin spelers ondergrondse avonturen beleefden.

Om de nieuwe releasedatum te vieren heeft 4A Games ook de ijskoude titel sequence van het nieuwe spel vrijgegeven die je hieronder alvast kunt bekijken.