Netflix You
Entertainment
TV / Netflix

Populariteit Netflix-serie loopt uit de hand: Vrouwen smeken hoofdrolspeler massaal om stalking

11-01-2019 00:50
Geschreven door Nico De Greef
Comment

Netflix heeft een nieuwe hit te pakken in de vorm van 'You', een creepy reeks over de moordzuchtige psychopaat en boekenwinkeluitbater Joe (vertolkt door Penn Badgley), die op een dag één van zijn vrouwelijke klanten (gespeeld door Elizabeth Lail) obsessief begint te stalken.

Joe is in alle opzichten geen personage dat je leuk of aantrekkelijk zou mogen vinden, maar heel wat vrouwelijke Netflix-kijkers denken daar anders over, zo blijkt op sociale media. Vrouwen overspoelen acteur Penn Badgley (die de rol van Joe in de Netflix-serie vertolkt) massaal met berichtjes op sociale media die heel wat wenkbrauwen doet fronsen.

In de berichtjes smeken ze de acteur immers of hij hun ook wil stalken, kidnappen of - in het ergste geval - vermoorden. Natuurlijk gaan we ervan uit dat dit als humor bedoeld is, maar het blijft toch een wat ongemakkelijk onderwerp vermits stalking ook in het echte leven een veelvoorkomend probleem vormt.

Voor acteur Penn Badgley is het ontvangen van zo'n berichtjes even wennen, maar het viel dan ook niet buiten de verwachtingen dat de acteur bij veel vrouwelijke kijkers in de smaak zou vallen. Hij heeft tenslotte een knappe kop.

Badgley heeft intussen op enkele van de fanberichten (zie hieronder) op Twitter gereageerd. In één van de vele berichten vroeg een vrouw aan de acteur of hij haar wou kidnappen. Maar de acteur bedankte haar vriendelijk met een 'Nee, dankje'. (lol)