Politie doet onderzoek naar schokkende ‘Valentijnskaart’ George Floyd

2020 George Floyd
News
News
16-02-2021 17:15
Geschreven door Karen Luiken
Comment

De politie van Los Angeles is een onderzoek gestart naar een ‘Valentijnskaart’ die circuleert onder het plaatselijke politiekorps. De afbeelding bespot de dood van George Floyd.

De kaart is roze van kleur en is voorzien van een foto van George Floyd, de man die op 25 mei vorig jaar overleed tijdens een arrestatie. Naast het plaatje staan de woorden ‘You take my breath away’. Die tekst refereert naar de schreeuw om hulp die Floyd tijdens zijn arrestatie deed. Hij kreeg toen geen lucht en riep daarom herhaaldelijk ‘I can’t breathe’.

Een agent binnen het korps heeft een klacht ingediend over de Valentijnskaart. Naar aanleiding daarvan wordt er nu een intern onderzoek gedaan om te kijken wie de kaart verspreid heeft.

Ben Crump, een advocaat die de familie Floyd vertegenwoordigt, eist excuses en wil dat iedereen die bij de vermeende meme betrokken is, verantwoordelijk wordt gehouden. “Dit gaat veel verder dan een belediging. Het is onbegrijpelijk dat iemand zo ongevoelig en wreed kan zijn om dit te doen”, zegt hij volgens ABC News.