Politie houdt zich klaar voor verboden 'La Boum 2'

Festival
News
News
01-05-2021 10:34
Geschreven door Christophe Moons
Comment

Een maand nadat het feestje 'La Boum' in Ter Kamerenbos in Brussel volledig uit de hand liep, houdt de politie zich klaar voor 'La Boum 2'. De boodschap is duidelijk: "Blijf thuis, anders zullen we ingrijpen."

De overheid wil taferelen als op 1 april, toen er 26 agenten en 8 jongeren gewond raakten, koste wat het kost vermijden. Zo werd het evenement voor 'La Boum 2' al verwijderd op Facebook en lanceerde premier Alexander De Croo vrijdag een ultieme oproep om vandaag niet naar Ter Kamerenbos af te zakken. "Men wil een onveilige situatie creëren en teniet te doen wat we de voorbije maanden hebben gedaan en waar we nu de resultaten van zien. Wat hier aan de gang is is een poging om de zaken fout te doen lopen. Dan zijn we daar allemaal het slachtoffer van."

De politie zal haar waakzaamheid in en rond het park vandaag verhogen en voor alle duidelijkheid: er is geen toestemming gegeven noch gevraagd door de organisatoren die zich schuilhouden achter de naam L’Abîme en trouwens niets met 'La Boum' van 1 april te maken hebben.