2018 School Schoolbord Leraar Lerares
Lifestyle
Jobs

Politie en andere veiligheidsdiensten voeren betaalde stages in

26-11-2018 09:41
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Jongeren tot 25 jaar kunnen binnenkort een betaalde stage uitoefenen bij de politie en andere veiligheidsdiensten. Deze maatregel wordt ingevoerd om de scholieren warm te maken voor een baan in de veiligheidssector, zo meldt het Gazet van Antwerpen.

Het kabinet van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambom meldt dat het voor het eerst is dat de politie betaalde stages invoert. Er wordt in eerste instantie vooral gemikt op jongeren met specifieke opleidingsprofielen, zoals ICT-specialisten.

“We willen jongeren de kans geven om al eens te proeven van de veiligheidssector”, zegt de woordvoerder van Jambon tegen het Gazet van Antwerpen. “We merken dat we nu heel wat jongeren niet bereiken, hoewel de politie toch nood heeft aan die jonge talenten. Een van de redenen waarom jongeren afhaken, is dat ze soms zeven tot acht maanden moeten wachten voor ze aan hun opleiding op de politieschool kunnen beginnen.” Gehoopt wordt dat de betaalde stages ervoor zullen zorgen dat jonge mensen meer interesse krijgen voor een baan bij de politie.

Tijdens een jobbeurs op 19 en 20 december in Brussel krijgen jongeren de mogelijkheid om zich kandidaat te stellen voor een stage bij bijvoorbeeld de politie, OCAD of het Crisiscentrum.