Pokémon Sword en Shield introduceren gevechten met enorme Pokémon

Pokémon Dynamax Transformation
Technology
Games
05-06-2019 16:49
Geschreven door Nico De Greef
Comment

Nintendo heeft vandaag tijdens een nieuwe Pokémon Direct-uitzending nieuwe details en gameplay getoond van de aankomende Pokémon Sword en Pokémon Shield-videogames. Ook werden de releasedatums bekendgemaakt: beide games komen op 15 november naar de Nintendo Switch.

Aan de hand van een nieuwe gameplaytrailer kregen we niet alleen een eerste blik op een handvol nieuwe Pokémon, personages en gebieden uit de nieuwe Galar-regio te zien, maar werd ook een nieuwe vorm voor Pokémon onthuld: Dynamax. Dynamax is een gloednieuw fenomeen dat alleen op specifieke locaties in de game voorkomt en waarbij Pokémon voor bepaalde tijd een gigantische vorm kunnen aannemen en nog sterker worden.

Verder werden ook uitgestrekte natuurgebieden, bekend als Wild Area's, getoond. In deze gebieden krijgen de spelers de optie om de camera vrij te besturen en kunnen ze dagelijks op zoek gaan naar nieuwe wilde Pokémon om te vangen. Dit kunnen ze doen door samen te werken met andere spelers via online multiplayer in zogeheten Max Raid Battles.

Tot slot zien we aan het einde van de trailer twee nieuwe legendarische Pokémon opduiken: Zacian en Zamazenta, twee wolfachtige wezens die als inspiratie dienden voor de speltitels (de één heeft een zwaard en de ander een schild). Welke rol zij in de game spelen, kunnen we binnenkort zelf ontdekken.

© Nintendo