'Openwereld' Pokémon-game aangekondigd voor 2022

Pokémon Legends
Technology
Games
27-02-2021 13:53
Geschreven door Nico De Greef
Comment

Pokémon-fans dromen al jaren van een game waarin ze de spelwereld op eigen houtje kunnen verkennen en naar hartenlust Pokémon kunnen vangen. Een openwereld Pokémon-game klinkt als de ultieme beleving maar is tot nu toe nog niet verschenen. Daar lijkt nu verandering in te komen. Gisteren heeft The Pokémon Company tijdens een speciale livestream om het 25-jarige bestaan van de Pokémon-franchise te vieren Pokémon Legends: Arceus aangekondigd, een gloednieuwe role-playing game mét openwereld-elementen!

We schrijven bewust openwereld-elementen omdat zowel Nintendo als Pokémon zelf nog niet hebben bevestigd dat het daadwerkelijk om een openwereld-game gaat. Al lijken de eerste gameplaybeelden daar wel naar te verwijzen.

In Pokémon Legends: Arceus worden trainers getransporteerd naar een lang vervlogen tijdperk van de Sinnoh-regio om er de allereerste Pokédex van de regio te creëren. Om Pokémon in het wild te vangen zullen trainers ze moeten bestuderen, naar hun toe sluipen en vervolgens Poké Balls gooien om de strijd aan te gaan samen met hun partner-Pokémon naar keuze: de gras Pokémon Rowlett, vuur Pokémon Cyndaquil of water pokémon Oshawott.

Verder zal ook een Pokémon genaamd Arceus een grote rol spelen in de game. Deze geheimzinnige Pokémon heeft naar verluidt alles in de wereld vormgegeven. Hoe deze machtige Pokémon (die maar liefst 320 kg weegt!) precies is verbonden aan jouw avontuur zul je vanaf volgend jaar zelf moeten ontdekken wanneer Pokémon Legends uitkomt voor de Nintendo Switch.

The Pokémon Company kondigde tijdens de livestream daarnaast ook remakes aan van Pokémon-spellen Diamond en Pearl. Beide games verschenen oorspronkelijk in 2007 voor de Nintendo DS maar worden later dit jaar in een nieuw jasje uitgebracht op de Nintendo Switch.