Pokémon Go al meer dan 1 miljard keer gedownload

Pokémon Go
Technology
Games
02-08-2019 02:30
Geschreven door Nico De Greef
Comment

Het populaire smartphonespel Pokémon Go heeft een belangrijke mijlpaal bereikt: tot op heden werd het spel al meer dan 1 miljard keer gedownload. Dat meldden verscheidene Japanse social media-accounts van Pokémon.

Hoewel het natuurlijk niet wil zeggen dat ook daadwerkelijk 1 miljard mensen het spel actief spelen of nog op hun smartphone hebben staan, is het cijfer toch best indrukwekkend te noemen voor een game dat amper drie jaar oud is.

Dat Pokémon Go zo snel de mijlpaal heeft kunnen bereiken, is dan ook zo gek nog niet. De augmented reality game werd slechts twee maanden na release al ruim 500 miljoen keer gedownload en krijgt, nu nog steeds, met regelmaat nieuwe updates die spelers betrokken moet houden. Zo kunnen spelers sinds eind vorig jaar tegen elkaar strijden in PvP-battles en werd onlangs nog Team Rocket aan het spel toegevoegd.

Het grote succes van Pokémon Go heeft intussen ook andere ontwikkelaars aangespoord om met hun eigen variant te komen. Zo zijn er vandaag ook augmented reality games te vinden die gebaseerd zijn op Ghostbusters, Harry Potter en Minecraft.