Play Station E3 2018
Technology
Games

PlayStation trekt zich terug uit populaire E3-gameconventie

30-11-2018 23:29
Geschreven door Nico De Greef
Comment

Nadat in september door Sony Interactive Entertainment CEO Shawn Layden werd aangekondigd dat er in december van dit jaar geen PlayStation Experience (Sony's eigen jaarlijkse game-event, nvdr.) zal plaatsvinden, heeft PlayStation nu ook bevestigd dat ze voor het eerst in het 24-jarige bestaan van de conventie niet zullen deelnemen aan de 2019-editie van E3, één van de grootste en belangrijkste gamebeurzen ter wereld. En fans zijn daar niet bepaald blij mee.

Alhoewel de laatste PS4-exclusives (Ghost of Tsushima, DAYS GONE, The Last of Us Part II, Death Stranding, MediEvil en Dreams) die nog moeten uitkomen, al geruime tijd bekend zijn en ook al verschillende keren werden tentoongesteld met trailers en gameplay op voorbije events, valt het natuurlijk te begrijpen dat Sony niet echt veel meer nieuwigheden kan tonen tijdens PSX of E3 zonder de games uitgebreid te spoilen. Maar gameconventies zijn er niet alleen om nieuwe titels te onthullen. Het zijn ook evenementen waarbij gamers van over de hele wereld kunnen samenkomen om hun liefde voor videogames te uitten en om nieuwe en oude games te (her)ontdekken.

In de plaats van E3

Geen PSX dit jaar en de afwezigheid van PlayStation tijdens E3 volgend jaar, sucks. Maar PlayStation belooft om het snel goed te maken:

"Naarmate de industrie evolueert, blijven we met Sony zoeken naar nieuwe mogelijkheden om de community te betrekken. PlayStation-fans betekenen de wereld voor ons en we proberen om altijd te blijven innoveren, anders denken en experimenteren met nieuwe manieren om gamers te verrassen. Daarom hebben we besloten om niet deel te nemen aan E3 2019. We zijn nieuwe manieren aan het onderzoeken om onze community in 2019 te betrekken en kunnen niet wachten om onze plannen met jullie te delen", staat in Sony's officiële verklaring te lezen.

Wat deze plannen inhouden, blijft voorlopig nog onbekend, maar PlayStation belooft alvast om hun fans niet zomaar in de kou te laten staan.