Na veel kritiek: PlayStation Store voor PS3 en PS Vita blijft open

Ps Vita
Technology
Games
25-04-2021 13:33
Geschreven door Nico De Greef
Comment

Eerder deze maand werd door Sony bekendgemaakt dat de PlayStation Store zou gaan verdwijnen van PS3-, PS Vita- en PSP-apparaten. Na veel kritiek van PlayStation-fans wereldwijd heeft het bedrijf nu via hun blog aangekondigd dat de beslissing deels wordt teruggedraaid. Enkel de PS Store op PlayStation Portable-systemen zal vanaf 2 juli worden stopgezet.

"Bij nader inzien is het duidelijk dat we hier de verkeerde beslissing hebben gemaakt", schrijft PlayStation-baas Jim Ryan op het blog. "Ik ben blij om te verkondigen dat we alsnog een manier hebben gevonden om de PlayStation Store operationeel te houden voor PS3- en PS Vita-apparaten. Ik ben opgetogen dat we dit stukje van onze geschiedenis levend kunnen blijven houden voor gamers, terwijl we doorgaan met de creatie van cutting edge gamewerelden voor PlayStation 4, PlayStation 5 en de volgende generatie van VR."

De originele beslissing om de Stores op oude apparaten te sluiten, leverde heel wat kritiek op van PlayStation-fans wereldwijd. Zij waren allesbehalve tevreden dat duizenden klassieke games zomaar ontoegankelijk zouden worden gemaakt. Dat is gelukkig niet meer geval. Oef!