PlayStation brengt 'Play At Home'-initiatief terug!

Ratchet 1 Clank Copy
Technology
Games
03-03-2021 17:41
Geschreven door Nico De Greef
Comment

PlayStation brengt hun 'Play At Home'-initiatief terug om mensen verder aan te moedigen in hun kot te blijven en afstand van elkaar te houden terwijl de pandemie nog steeds woedt. Goed nieuws voor gamers, want zij krijgen zo weer een aantal gratis games en andere freebies.

"We kunnen allemaal wel iets gebruiken om naar uit te kijken en een reden om afstand van elkaar te houden. Daarom kondigen we vol trots aan dat Play At Home terugkeert met een selectie geweldige games en meer, die we de komende maanden uitdelen", aldus Jim Ryan, CEO van Sony Interactive Entertainment.

Het 'Play At Home'-initiatief werd vorig jaar in april gecreëerd om mensen iets te doen te geven terwijl ze tegen hun zin thuis bleven. Zowel de game Uncharted: The Nathan Drake Collection (bestaande uit Uncharted 1, 2 en 3) als Journey werden toen gratis uitgedeeld. Veel mensen hoopten dat de pandemie na een jaar eindelijk achter de rug zou zijn, maar de situatie is vandaag de dag helaas nog niet veel verbeterd. Om die reden heeft Sony beslist om hun campagne dit jaar terug te brengen in een grotere capaciteit.

'Play At Home' zal dit jaar namelijk maar liefst 4 maanden duren en zal van maart tot en met juni lopen. Om de campagne af te trappen heeft PlayStation deze maand de game Ratchet & Clank volledig gratis beschikbaar gemaakt in de PlayStation Store. Geïnteresseerden kunnen het spel nog tot en met 31 maart claimen.

Daarnaast heeft het bedrijf ook nog een verrassing in petto voor anime-fans. Wie normaal een abonnement neemt op de streamingdienst Funimation (bekend als Wakanim in Europa) heeft standaard recht op een proefversie van twee weken. PlayStation-gebruikers die vanaf 25 maart een abonnement nemen op de dienst kunnen genieten van een 90-dagen-durende proefversie. Dat zijn dus 3 maanden dat je op kosten van Sony naar al je favoriete anime-reeksen kan kijken!