2018 Demol Pieter
Entertainment
TV / Netflix

Pieter uit 'De Mol': "Natuurlijk mag ik als priester ook liegen"

14-05-2018 18:09
Geschreven door Dieter Blarinckx
Comment

Afgelopen zondag volgden 1 miljoen kijkers de ontknoping van ‘De Mol’ op zender VIER. Baha, Lloyd en Pieter stonden oog in oog met elkaar in de finale. Uiteindelijk won de goedlachse student Lloyd en maakte Pieter zich bekend als mol. Maar de priester uit Assebroek moest toch wat verantwoording afleggen aangezien hij vaak vloekte en loog op tv. 

Liegen is ten strengste verboden in de tien geboden. Daarom vroeg Pieter zelfs nog toestemming aan zijn collega's en directeur: “Ik heb toestemming gevraagd aan de directeur van de school waar ik werk en je mag niet vergeten dat het een spelletje is.” In de school in kwestie geeft hij geschiedenis en godsdienst.

“We kennen Pieter en we wisten dat hij volop voor het spel zou gaan”, zegt Inge Cordemans van het bisdom Brugge aan VRT NWS. “De mol is een spel waarbij iedereen liegt. De mol zelf, maar ook de andere kandidaten. Dat je niet zou mogen liegen, geldt niet enkel voor priesters. Winnaar Lloyd is student geneeskunde, de andere finalist Bahador werkt in de financiële sector en Pascale (die er net voor de finale uitvloog, nvdr.) werkt bij het leger. Ook hen moet je kunnen vertrouwen. Het liegen past in het spel waaraan hij meedeed. Je merkt ook dat mensen dat kunnen plaatsen.”

What the hell!? #DeMol

Een bericht gedeeld door VIER (@opvier) op