2018 Pasta Spaghetti
Lifestyle
Food

Pasta is wel degelijk goed voor de gezondheid (en dus géén dikmaker)

08-04-2018 08:07
Geschreven door Dieter Blarinckx
Comment

Mensen die vaak op dieet zijn zullen het beamen: pasta is een echte no-go. De koolhydraten in de lekkere pasta’s zijn echt een killer voor je lichaam. Maar is dit wel echt zo? 

Nieuw onderzoek, dat werd gepubliceerd in BMJ Open, toont aan dat pasta juist het tegenovergestelde effect kan hebben en juist goed kan zijn voor je lichaam. Het onderzoek ondervroeg zo’n 2.488 mensen. Een deel van hen at gemiddeld 3 porties pasta per week in de plaats van andere koolhydraten zoals wit brood of gebakken aardappelen. Wat bleek nu? De pastavreters verloren enkele kilootjes! :o

"Uit onze studie blijkt dat het eten van pasta niet bijdraagt aan gewichtstoename of een toename van lichaamsvet", aldus hoofdonderzoeker Dr. John Sievenpiper. "Onze analyse toonde zelfs een klein gewichtsverlies aan. In tegenstelling tot wat vaak wordt aangenomen, kan pasta wel deel uitmaken van een gezond dieet."

Eigenlijk komt het er simpelweg op neer dat pasta je hongergevoel volledig stilt en niet zo snel verteert, waardoor je ook minder snel honger hebt en dus ook minder snel terug zal eten! 

Laat die pasta’s maar komen!