Paniek bij YouTubers met weinig volgers door aanpassen voorwaarden

2018 Youtube You Tube
Technology
Apps
13-11-2019 06:30
Geschreven door Karen Luiken
Comment

YouTube heeft een update gedaan in de servicevoorwaarden en dat zorgt voor flink wat zorgen bij gebruikers met weinig volgers. Vanaf 10 december geldt er een 'nieuwe' regel waarbij accounts die niet genoeg inkomsten genereren, gesloten mogen worden. Dat meldt NU.nl.

Als een account niet langer ‘commercieel rendabel is’, mag YouTube er een slot op zetten. Vooral gebruikers met weinig abonnees maken zich zorgen om de nieuwe regel. Zij zijn bang dat hun accounts in de toekomst offline worden gehaald.

Toch zijn de zorgen niet nodig. YouTube heeft laten weten dat de regel vooral bedoeld is voor accounts die of heel oud zijn, of bijna niet meer gebruikt worden. “Voor alle duidelijkheid: er zijn geen nieuwe rechten in onze gebruikersvoorwaarden om een account te beëindigen omdat er geen geld wordt verdiend”, aldus het platform, “Zoals voorheen kunnen we bepaalde YouTube-accounts of delen daarvan stopzetten, bijvoorbeeld als ze verouderd zijn of als er weinig gebruik van wordt gemaakt. Dit heeft geen nieuwe invloed op makers of kijkers.”