'Overwatch 2' officieel aangekondigd door Blizzard

Overwatch 2
Technology
Games
01-11-2019 23:51
Geschreven door Nico De Greef
Comment

Blizzard heeft tijdens de openingsceremonie van BlizzCon officieel de opvolger voor Overwatch aangekondigd. Een releasedatum zat helaas niet inbegrepen bij de aankondiging, maar wel kregen we een heleboel details.

Zo werd onthuld dat 'Overwatch 2' zich meer gaat focussen op het verhaal aan de hand van coöperatieve verhaalmissies (PvE) en krijgt de game een splinternieuwe competitieve PvP-modus, Push, waarin twee teams van zes spelers het tegen elkaar moeten opnemen.

Ook niet onbelangrijk is dat alle heroes in het vervolg een metamorfose hebben gekregen. De karakters zien er niet alleen beter uit, maar ook aan hun abilities werd flink gesleuteld. In totaal zullen er 31 heroes speelbaar zijn in 'Overwatch 2', inclusief nieuwe helden als Echo en Sojourn.

Jeff Kapplan, de gameregisseur van dienst, maakte daarnaast nog bekend dat alle nieuwe mappen en heroes die in 'Overwatch 2' worden geïntroduceerd ook naar het origineel komen zodat spelers, ongeacht met welke versie ze spelen, probleemloos tegen elkaar kunnen blijven spelen.

In 'Overwatch 2' worden steden over ter wereld geteisterd door aanvallen van de vijandige robotorganisatie Null Sector. Aan de Overwatch de taak om een halt toe te roepen aan de duivelse plannen van hun vijanden en een nieuwe crisis te vermijden.

'Overwatch 2' komt ergens volgend jaar uit voor PlayStation 4, Xbox One, pc en Nintendo Switch. Bekijk hieronder de verhaaltrailer en gameplaytrailer van de game: