2018 H M Jungle
News
Bizarre

Ouders van jongetje in apentrui H&M nemen drastische maatregelen

16-01-2018 11:27
Geschreven door Karen Luiken
Comment

De H&M-rel loopt steeds verder uit de hand. Het begon allemaal met een foto van een donker jongetje dat een trui droeg met de tekst ‘Coolest monkey in the jungle’. Veel mensen zagen dat als racistisch. Gestopte samenwerkingen, protesten en veel commentaar waren het gevolg. En nu gaat het zelfs zover, dat de ouders van het jongetje in kwestie hebben besloten te gaan verhuizen.

De foto van het jongetje stond op de website van H&M en werd al snel opgemerkt door honderden mensen. The Weeknd was er daar één van en besloot zijn samenwerking met de kledingketen stop te zetten. Niet veel later werden verschillende H&M-winkels in Zuid-Afrika vernield door protestanten. En dat gaat te ver. Veel te ver. Zover, dat de ouders van het arme jongetje hun koffers gaan pakken.

Tegenover de televisiezender ITV doen ouders Terry Mango en Frank Odhiambo hun verhaal. “We hebben de plicht om onze kinderen te beschermen. Helaas is onze zoon heel erg jong, er zal nog veel op hem afkomen. Daar maak ik me zorgen over”, aldus de vader. Sinds de ophef is ontstaan, zou de familie geen normale dag meer hebben gehad.