Originele Switch krijgt nieuw model met betere batterij

Nintendo Switch
Technology
Games
17-07-2019 22:52
Geschreven door Nico De Greef
Comment

Nintendo heeft nog maar net de Nintendo Switch Lite (een nieuwe goedkopere handheld-versie van de Switch) aangekondigd of het bedrijf heeft alweer leuk nieuws voor fans van de spelcomputer. Begin september zal Nintendo namelijk een nieuw model van hun console uitbrengen in Europa met een verbeterde batterij die langere speeltijden moet garanderen.

Afhankelijk van het soort games dat men speelt, gaat een opgeladen batterij van de huidige Switch gemiddeld zo'n 2,5 tot 6,5 uur mee. Op het nieuwe model moeten gamers gemiddeld zo'n 4,5 tot 9 uur lang spelletjes kunnen spelen. Een verschil van maar liefst drie uur.

De verbeterde console zal er exact hetzelfde uit komen te zien als de originele Switch, maar zal onderscheiden kunnen worden door het unieke model-nummer HAC-001(01).

Nintendo brengt daarnaast ook twee nieuwe setjes Joy-Con Controllers op de markt. De sets komen in nieuwe kleuren die eerder nog niet verkrijgbaar waren, zijnde de combinaties blauw/neon geel en neon paars/neon oranje en moeten vanaf 4 oktober wereldwijd verkrijgbaar zijn.

De nieuwe Joy-Con kleuren zijn vanaf 4 oktober wereldwijd verkrijgbaar.