Originele Ariël verdedigt Halle Bailey

2019 Ariel Mermaid
Entertainment
Movies
10-07-2019 00:04
Geschreven door Dieter Blarinckx
Comment

Vorige week maakte Disney eindelijk bekend wie de rol van Ariël zou krijgen in de remake van ‘The Little Mermaid’. Halle Bailey werd uit vele meisjes gekozen, maar toch riep dat gemengde reacties op. Sommige mensen vinden het namelijk niet kunnen dat de roodharige, blanke zeemeermin uit de tekenfilm nu plots een zwartharig meisje met een donkere huidskleur is. De originele Ariël, de inmiddels 57-jarige Jodi Benson, verdedigt Bailey nu.

“Ik denk dat de ziel van het personage is wat er écht toe doet. Wat je bijdraagt aan een personage wat betreft hun ziel en hun hart, dat is wat echt telt. En het uiterlijk .... Laten we eerlijk zijn, ik ben écht, écht oud ... Dus wanneer ik nu ‘Part of Your World’ zing, en je me beoordeelt op hoe ik er aan de buitenkant uitzie, dan kan dat veranderen hoe je het lied interpreteert. Maar als je je ogen sluit, hoor je nog steeds de ziel van Ariël” vertelde ze tijdens een persconferentie in Florida.

“We moeten verhalenvertellers zijn. Het maakt niet uit hoe we er aan de buitenkant uitzien, wat ons ras is, ons volk, de kleur van onze huid, ons dialect, of ik nu groot of dun ben, of ik over- of ondergewicht heb, welke kleur mijn haar ook heeft: we moeten het verhaal vertellen. En dat is wat we willen doen, we willen aansluiting vinden met het publiek. Ik weet dat Disney een groot hart voor het vertellen van verhalen heeft, dat is echt wat ze proberen te doen. Ze willen met ons allemaal in het publiek communiceren, zodat we opnieuw verliefd kunnen worden op de film.”

You go Jodi!