Ophef wegens ongepaste knop in vajayjay van Trolls-pop

Schermafbeelding 2020 08 11 Om 06 54 59
News
Bizarre
11-08-2020 06:00
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Speelgoedmaker Hasbro heeft een selectie Trolls-poppen uit de winkelrekken gehaald nadat er veel ophef over het speelgoed was ontstaan. Reden van alle commotie: een giechel-knop in de vajayjay van de pop. Dat meldt CBS News.

De beslissing komt nadat er online een petitie was gestart waarin werd aangedrongen de pop uit winkels te laten verwijderen. “Wanneer je op deze knop op de pop druk, snakt ze naar adem en giechelt ze. Dit is niet oké voor kinderspeelgoed. Het moet uit de winkels worden gehaald”, zo luidt de petitie die inmiddels al honderdduizenden keren is ondertekend.

Op social media gaat inmiddels een video van de pop viral. Daarop is te zien hoe een moeder de poppenknop demonstreert. Volgens haar staat er niks over de giechel-knop op de doos.

Hasbro heeft inmiddels gereageerd op de ophef en laat weten de zorgen te begrijpen. “De functie is ontworpen om af te gaan wanneer de pop zou zitten, maar we geven toe dat de plaatsing van de sensor als ongepast kan worden ervaren. Dit was niet onze bedoeling.”