2017 Seks Symbool
Lifestyle
Sex

Op vakantie in Frankrijk? Pas op voor de soa-explosie!

23-07-2018 09:42
Geschreven door Karen Luiken
Comment

Ga je in Frankrijk op vakantie? Pas dan op voor vakantieliefdes. In het land is sprake van een heuse 'soa-explosie'. Het aantal gevallen van seksueel overdraagbare aandoeningen (soa's) is in Frankrijk sterk toegenomen. Dat meldt het AD.

Nederlandse autoriteiten waarschuwen jongeren voor de gevaren. Het advies: neem condooms mee. "Wees op vakantie net zo verstandig als thuis", zegt het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken. "Bereid je voor als je op vakantie gaat. En als je op je bestemming bent: houd je hoofd erbij." 

De Franse overheid is een voorlichtingscampagne gestart, genaamd: 'een condoom kan je leven redden'. De overheid hoopt daarmee vooral jongeren te bereiken, die vaak meer wisselende contacten hebben en (helaas) niet altijd een condoom gebruiken. 

Uit een Frans onderzoek is gebleken dat het aantal gevallen van chlamydia en gonorroe in vier jaar tijd meer dan verdrievoudigd is in Frankrijk. De besmettelijke ziektes, die worden overgedragen tijdens seksueel contact, kunnen zorgen voor ontstekingen, bloedverlies, buikpijn, druipers en in de ergste gevallen zelfs voor onvruchtbaarheid.